Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΛΉ ΣΧΟΛΙΚΉ ΧΡΟΝΙΆ!

Σε λίγο το κουδούνι του σχολείου θα ηχήσει ξανά κι όλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πάρουν τις θέσεις τους. 
Εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς τραγικές ελλείψεις και κενά, ώστε κάθε παιδί να έχει τη δυνατότητα να λάβει την εκπαίδευση που δικαιούται. 

Εμείς, ως παράταξη, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό  των εκπαιδευτικών, των μαθητών καθώς και των γονιών, ώστε να διαφυλάξουμε από κοινού το ύψιστο δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας.

 Ένα δικαίωμα που θα έπρεπε να αποτελεί το πρώτιστο μέλημα κάθε πολιτείας, η οποία νοιάζεται για το υγιές κι ελπιδοφόρο μέλλον της.

Το σχολείο και όλοι όσοι το υπηρετούν μπορούν να αποτελέσουν κοιτίδα πολιτισμού, να γίνουν φάροι υψηλών ιδανικών και αξιών, ώστε να κτίσουν ισορροπημένες προσωπικότητες, ικανές να οδηγήσουν την πόλη και τη χώρα μας σε πνευματική κι υλική πρόοδο.

Χρέος μας, όχι μόνο πολιτικό, αλλά και ηθικό αποτελεί η προάσπιση του παιδαγωγικού έργου και για αυτό θα πραγματοποιήσουμε σταδιακά συναντήσεις με όλους τους φορείς, ενώσεις γονέων και διδασκόντων, προκειμένου να σταθούμε δίπλα τους, σε κάθε πρόβλημα ή ανάγκη που τυχόν παρουσιαστεί. 


Οι ενεργοί πολίτες με άσβηστο ενδιαφέρον για τα κοινά θεωρούμε πως είναι το πιο δυνατό ανάχωμα σε κάθε δυσκολία, παράβλεψη ή αδιαφορία της κοινωνίας. Αυτό μας εκφράζει κι αυτό επιδιώκουμε!




Γιώργος Δημόπουλος