Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Είμαστε Όλοι Άνθρωποι




30/10/2014

"Γιατί δεν μένεις πίσω να πολεμήσεις;" Κάθε μέρα στις ειδήσεις δυστυχώς, ακούμε την φράση «και σήμερα πνίγηκαν 5 άτομα στα νερά το Αιγαίου» και το ρεύμα ανατριχίλας διαπερνάει το σώμα του κάθε ανθρώπου, που στις φλέβες του, κυλάει ανθρώπινο αίμα.
Δυστυχώς για μας , είναι άνθρωποι που γλίστρησαν από τα χέρια δικών τους συγγενών και χάθηκαν στα μαύρα νερά . Είχαν και αυτοί ονόματα , γενέθλια, γονείς και παιδιά, αλλά τώρα θα παραμείνουν για πάντα «Αλαν»… Μικροί και μεγάλοι…. Τους ονομάζουμε μετανάστες η πρόσφυγες, αλλά το αληθινό τους όνομα είναι… “άνθρωπος “.
Είναι ψυχές που στα μάτια τους αναγράφεται η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Ο κίνδυνος και το άγχος για το αν θα φτάσουν ζωντανοί, αυτοί και τα παιδιά τους, στην χώρα που μεταναστεύουν, δεν είναι χόμπι, αλλά ανάγκη. Είναι μια ζωή , την οποία έχουν το δικαίωμα, όπως θέλουν οι ίδιοι.
Η γη δεν έχει ιδιοκτήτη, είναι όλων , και μπροστά στους νόμους της φύσης, είμαστε όλοι ίσοι. Όλοι, ανεξάρτητα το χρώμα, τις απόψεις, τη Βίβλο η το Κοράνι. Δεν έφτανε η κακιά τους η μοίρα, αλλά όσοι επέζησαν από το λαθρεμπόριο, τον θάνατο, την απελπισία, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αρρώστια του αιώνα, τον ρατσισμό. Το ψυχολογικό αυτό μικρόβιο που δυστυχώς μεγαλώνει.
Τι είναι ο ρατσισμός; Είναι η ανάγκη των ανθρώπων να καλύψουν τυχόν συναισθήματα μειονεξίας που τους προκαλούνται λόγω χαμηλής αυτοεκτίμησης, που τους ωθεί συχνά στην αναζήτηση εκείνων των στοιχείων ώστε να τους καθιστούν υπέρτερους άλλων. Είναι σύνηθες, επομένως, να επιτίθενται με μειωτικά σχόλια -αν όχι με πράξεις βίας- εναντίον άλλων, μόνο και μόνο για να λάβουν την πρόσκαιρη ικανοποίηση της ενίσχυσης του προσωπικού τους γοήτρου.
Μειώνοντας τους άλλους, αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό τους, εκτονώνοντας
-και όχι επιλύοντας- τα δικά τους συμπλέγματα κατωτερότητας. Η αδυναμία, άλλωστε, του ατόμου να αποδεχτεί τον εαυτό του -με τις όποιες πιθανές ελλείψεις του-, το ωθεί σε αναποτελεσματικές συμπεριφορές απέναντι στη διαφορετικότητα. Έκφανση αυτών είναι κι η ανάγκη ένταξης σε μια ομάδα (φυλετική, πολιτική ή άλλη ένταξη) που του προσφέρει το αίσθημα πως ανήκει κάπου, πως γίνεται αποδεκτός και πως αποκτά θέση σε μια συλλογική ταυτότητα.  Τα συναισθήματα εχθρότητας απέναντι στους άλλους, απέναντι στο διαφορετικό, που υπήρχαν στο άτομο κι ίσως παρέμεναν ανενεργά όσο κινούταν ως μονάδα, ενισχύονται στο πλαίσιο της ομάδας και με τη δυναμική της μαζικής εκτόνωσης οδηγούν συχνά στις πιο βίαιες εκφράσεις του ρατσισμού.
Ρώτησαν ένα δεκαοχτάχρονο γιατί φεύγει από την χώρα του, γιατί δεν κάθεται να πολεμήσει; Και απαντά αυθόρμητα και αφοπλιστικά: "Γιατί δεν ξέρω με ποια πλευρά πρέπει να είμαι. Δεν ξέρω ποιος είναι ο εχθρός σ' αυτόν τον πόλεμο. Και γιατί δεν μπορώ να πάρω ένα όπλο και ν' αρχίσω να σκοτώνω αδέλφια μου, συμπατριώτες μου. Απλά, δεν μπορώ"…
Πως να το μεταφράσεις αυτό σε ένα άτομο, ή χειρότερα σε μια ομάδα ρατσιστών;
Πως εξηγείς τι σημαίνει να βοηθάς, να δίνεις αγάπη, συμπόνια, συμπαράσταση, κατανόηση, ελπίδα, σε ένα παιδί που τον ξεριζώνει η πολιτική και ο πόλεμος από το σπίτι του;
 Εμείς  θα μιλάμε πάντα γι’ αυτό, θα συζητάμε, θα ουρλιάζουμε  εάν είναι ανάγκη να ακουστεί η φωνή μας, γιατί είμαστε όλοι άνθρωποι και αυτή η γη , ανήκει σε όλους !


Γραφείο Τύπου 

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Στην Τύχη Της Η Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου

21/10/2015



Είναι πραγματικά άξιο «λόγου και θαυμασμού» όταν μια από τις κεντρικότερες πλατείες του Κορυδαλλού έχει πλέον αφεθεί στην τύχη της, από την δημοτική αρχή της πόλης μας.

Μια επίσκεψη στην πλατεία Ελευθέριου Βενιζέλου είναι αρκετή, ώστε να καταλάβει ο κάθε ένας την αδιαφορία της δημοτικής αρχής προς τους δημότες της. Σε ένα χώρο που αντί να είναι γεμάτο από γέλια και φωνές παιδιών, αλλά και πολίτες τρίτης ηλικίας που κάνουν την καθημερινή τους βόλτα, διακρίνει κανείς την αδιαφορία και την εγκατάλειψη των υπευθύνων, άδεια συντριβάνια, σπασμένα παγκάκια και σίδερα κομμένα, που βάζουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των πολιτών μας.

Ύστερα από της έντονες διαμαρτυρίες πολιτών, καλούμε την δημοτική αρχή να προβεί στης ανάλογες ενέργειες, ώστε η πλατεία να συντηρηθεί και να παραδοθεί στους συμπολίτες μας.
Οι περιοχές  του Κορυδαλλού δεν πρέπει να χωρίζονται σε ζώνες αντιμετώπισης προβλημάτων, οι κάτοικοι μας έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα!

Γραφείο Τύπου



















                                                          
























Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Τσάμπα Οι Φωτογραφίες Κύριοι!

















 14-10-15


Στράφι  πήγαν η Δημοσιότητα και οι φωτογραφήσεις ;

Την Άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού έγιναν κινητοποιήσεις Κορυδαλλιωτών, μετά τις αποφάσεις της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, καθώς και της Περιφέρειας Πειραιά, Δημοτικών Παρατάξεων, Κομμάτων, Φορέων, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κλπ.

Στόχος ήταν να μη διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό, για λόγους ασφαλείας μαθητών και κατοίκων, μιας και η δίκη θα γινόταν δίπλα στα σχολεία.
Μετά από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις και συναντήσεις με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπήρξε η δέσμευση ότι το φθινόπωρο, η δίκη θα συνεχιζόταν σε αίθουσα του Εφετείου στην Λ. Αλεξάνδρας.

Τελειώνει ο Οκτώβριος και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η δίκη διεξάγεται στον Κορυδαλλό.

Η Διοίκηση του Δήμου μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερώσει τελικά τι πρόκειται να γίνει και εάν όσα κάναμε πήγαν στο «βρόντο».
Το μόνο καλό πάντως είναι ότι επιτέλους η δίκη των νεοναζί ξεκίνησε και απαίτηση όλων μας είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι εγκληματίες που δολοφόνησαν τον Φύσσα και χτυπούσαν και τρομοκρατούσαν μετανάστες, εργαζόμενους και κατοίκους των γύρω περιοχών.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Οι Φυλακισμένοι Φεύγουν - Οι Φυλακές Μένουν










  
9   Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ - ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕΝΟΥΝ 

Παρόλο που το Πανκορυδαλλιώτικο αίτημα για απομάκρυνση των φυλακών και η σταδιακή παραχώρηση του χώρου στους δημότες παραμένει για εμάς πρωτεύων στόχος, ανεξάρτητα από το εάν κάποιοι το βάζουν σιγά – σιγά, όπως και άλλα προβλήματα, στις καλένδες, σας ενημερώνουμε ότι.

Μετά την ψήφιση του Νόμου 4322 τον Απρίλιο 2015, επονομαζόμενο και Νόμο «Παρασκευόπουλου» του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης, αποφυλακίστηκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού 800 φυλακισμένοι, δηλ. περίπου το 40% του πληθυσμού των φυλακών.
Πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2015 ο αριθμός των φυλακισμένων ήταν 2.200 και σήμερα είναι 1.423.

Σημαντικό βήμα αυτό, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με τις συνθήκες διαβιώσεις των φυλακισμένων, οι οποίες ήταν άθλιες, και απάνθρωπες.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται για σπασμωδικές κινήσεις και ότι όλη αυτή η πολιτική αποσυμφόρησης θα κορυφωθεί καταρχάς, με την ποιοτικότερη καθημερινότητα των εργαζομένων και κατά δεύτερον την οριστική απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη.

Γραφείο Τύπου 

Δικαιώθηκαν Οι Πρώην Εργαζόμενοι Στην ΔΗΚΕΚ Κορυδαλλού



Κορυδαλλός 08 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΚΕΚ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Όπως είναι γνωστό μετά τις Δημοτικές Εκλογές του 2014 και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2014, η Διοίκηση του Δήμου έκλεισε εν μια νυκτί την Δημοτική Επιχείρηση (ΔΗΚΕΚ) του Δήμου και απέλυσε τους εργαζόμενους σ’ αυτή, εργαζόμενοι που μέχρι και σήμερα οφείλει ο Δήμος μισθούς αρκετών μηνών.
Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στην δικαιοσύνη και πρωτόδικος δικαιώθηκαν αναγνωρίζοντας την σχέση εργασία τους ως αορίστου χρόνου και συγκεκριμένα: Η απόφαση ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ: ότι η καταρτισθείσα με το εναγόμενο σύμβαση εκάστου των εναγόντων φέρει την αληθή νομική φύση της αντίστοιχης ενεργούς και δη ενιαίας σύμβασης εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, από την αρχική ημεροχρονολογία πρόσληψης εκάστου εξ αυτών, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείας ανάγκες του εναγομένου, και συνεπώς το εναγόμενο ΝΠΔΔ αποτελεί τον αληθή και κύριο εργοδότη αυτών από την αρχική πρόσληψη εκάστου των εναγόντων αντίστοιχα και β) ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑΓΟΜΕΝΟ έως και την τελεσιδικία της απόφασης επί της υπό κρίσιν αγωγής να αποδέχεται τις προσηκόντως και νομίμως παρεχόμενες υπηρεσίες εκάστου των (ως άνω) εναγόντων στην αυτή θέση εργασίας στην οποία ο καθένας από αυτούς απασχολείτο προ της 17-7-2014 και υπό την ανωτέρω ιδιότητά του, καταβάλλοντάς του και τις αντίστοιχες αποδοχές.
Εμείς απ’ την μεριά μας χαιρετίζουμε αυτήν την απόφαση ακόμη χαιρετίζουμε και όσους πιστέψαν και συμπαραστάθηκαν στον δίκαιο αγώνα τους.


Γραφείο Τύπου