Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ο "Δήμος για Όλους" κοντά στο Δημότη με νέες πρωτοβουλίες!




28/05/2014

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες τις συνδημότισσες και τους συνδημότες που τίμησαν με την ψήφο τους τον Συνδυασμό «Δήμος για Όλους» και αγκάλιασαν αυτήν την πρωτοβουλία που οργανώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς καμία οικονομική ή άλλη πολιτική στήριξη και παρόλα αυτά επιβραβεύτηκε από ένα σημαντικό τμήμα των συμπολιτών μας.

Μόνο όπλο κι εφόδιό μας ήταν οι νέοι άνθρωποι που θέλησαν ασχοληθούν με την τοπική Αυτοδιοίκηση, το κοινό όραμα και το πάθος μας για τα κοινά.

Για αυτό, δηλώνω ξεκάθαρα πως ο «Δήμος για Όλους» δε θα σταματήσει εδώ, αλλά θα συνεχίσει να είναι παρών, όπως κι εγώ ο ίδιος προσωπικά, για να προβάλλουμε τα δίκαια αιτήματα όλων των συνδημοτών μας και των εργαζόμενων στο Δήμο,  παλεύοντας συνεχώς και διεκδικώντας την ποιότητα ζωής που μας αξίζει.

Πιστοί, λοιπόν, στις αρχές που εξαγγείλαμε και σταθεροί στο πρόγραμμά μας, θα προχωρήσουμε αναπτύσσοντας νέες δράσεις και πρωτοβουλίες, που θα στοχεύουν τόσο σε τομείς της παιδείας , όσο και στον αθλητισμό, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό γενικότερα.

Ακόμη, ο «Δήμος για Όλους» θα συνεχίσει τοποθετώντας στο επίκεντρο της δράσης του τον άνθρωπο και ιδιαίτερα την ευπαθή ομάδα των ανέργων.

Το γνήσιο ενδιαφέρον μας για την πόλη του Κορυδαλλού, η όρεξη για δουλειά και δράση, μας ωθεί να συνεχίσουμε να προσφέρουμε, με κάθε τρόπο στο Δήμο μας, ως ενεργοί πολίτες, πάντα ανοικτοί σε ιδέες και πρόσωπα που χαρακτηρίζονται από μια ασίγαστη επιθυμία να συνεισφέρουν με την παρουσία τους στην υλοποίηση του οράματός μας, για έναν Δήμο πρωτοπόρο στην αλληλεγγύη, στην ανθρωπιά, στην κοινωνική δράση! Μπορούμε να το πετύχουμε όλοι μαζί!

Φυσικά, θέλω να ευχαριστήσω και τους συνυποψηφίους μου, που μαζί πορευτήκαμε σε αυτόν τον αγώνα και να τους διαβεβαιώσω, ότι θα είμαστε και πάλι, όλοι παρόντες, αναζητώντας  δυναμικά, λύσεις στα προβλήματα του Δήμου μας, πάντα κοντά στο Δημότη, με ανιδιοτελή θέληση για προσφορά. 
Τέλος, εύχομαι καλή επιτυχία στη Νέα Δημοτική αρχή.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής του Συνδυασμού
 "Δήμος για Όλους"

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση Δήμος για Όλους 22-5-2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

22-5-2014 
Συμπολίτισσες, συμπολίτες,

Η παράταξή μας «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κάθε Κορυδαλλιώτη και την κάθε Κορυδαλλιώτισσα για την στήριξη προς τον συνδυασμό μας, ανεξάρτητα αν αυτή η στήριξη μεταφράστηκε και σε εκλογική επιλογή.
Το όνομα του συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» είναι το πιστεύω μας, είναι η ιδεολογία μας και άρα δεν μπορούμε να απευθυνόμαστε μόνο στους ψηφοφόρους μας. Ακόμα και ο δημότης που δεν μας ψήφισε, αλλά μας άκουσε ή διάβασε τις θέσεις μας, είναι συμπολίτης μας, είναι γείτονάς μας και μαζί θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε για το συλλογικό καλό.
Η προσπάθεια και η παρέμβασή μας δεν σταματάνε με τη λήξη των εκλογών. Από την επόμενη κιόλας μέρα ξεκινάμε μια πορεία αγώνα, και δημιουργίας, με επίκεντρο τα προβλήματα της κοινωνίας, με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Επιλέγουμε  πορεία δράσης,  ενημέρωσης και επικοινωνίας με όλους και όλες εσάς με στόχο να αναδεικνύουμε τα  προβλήματα και να επιδιώκουμε την λύση τους.


Φίλες, φίλοι,

Αυτό που δεν μπορεί να μας αφήνει ικανοποιημένους από την εκλογική αναμέτρηση είναι η κατά την άποψή μας μέτρια συμμετοχή στις εκλογές, έστω και αν αυτή κατέγραψε άνοδο σε σχέση με το 2010. Για εμάς, η συμμετοχή στις εκλογές είναι η υπέρτατη στιγμή της Δημοκρατίας. Είναι η στιγμή που οι πολίτες εκφράζουμε την άποψή μας και επιδοκιμάζουμε ή αποδοκιμάζουμε όσα συμβαίνουν και μας αφορούν. Ιδιαίτερα σήμερα, θέση μας είναι, η μαζική συμμετοχή στην καθημερινότητα και στα κοινά,
 η μαζική συμμετοχή στις εκλογές.
Η πρόοδος είναι συνάρτηση και αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.
Τα ψευτοδιλήμματα των τελευταίων ημερών δεν έχουν θέση στον συνδυασμό μας , αταλάντευτοι παραμένουμε στις αρχές και στις θέσεις μας και δεν υποκύπτουμε σε αυτά.

Συμπολίτισσες, συμπολίτες,

Προεκλογική θέση μας και άποψη έβαζε τον άνθρωπο πάνω από όλα και πάνω από κάθε λογική  χειραφέτησης  και καθοδήγησης.
Δεν θα πάψουμε να πιστεύουμε στους ενεργούς πολίτες που θα δρουν και θα εκφράζονται χωρίς περιορισμούς και με βάση τις επιταγές της συνείδησής τους.

Δεν θεωρούμε ότι όσοι και όσες μας εμπιστευθήκατε ανήκετε σε κάποιο «εκλογικό μαντρί».
Ύστερα από σύγκλιση του συνόλου του συνδυασμού, με ομόφωνη απόφαση και με σεβασμό στην ελεύθερη βούληση και στην προσωπικότητα του κάθε συμπολίτη μας και της κάθε συμπολίτισσας, αυτό που  μπορούμε να εκφράσουμε ως υπεύθυνοι πολίτες είναι  «ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ήρθε η ώρα της Αλήθειας και της Ευθύνης.








15/05/2014

Ήρθε η ώρα της Αλήθειας και της Ευθύνης.
Η Ειλικρίνεια, ο σεβασμός κι η ανθρωπιά θα κυριαρχούν .
Σε αυτόν τον Συνδυασμό δεν έχει χώρο το ψέμα, η υπόσχεση κι η ιδιοτέλεια.
Σας καλώ όλους δίπλα μου. Να είστε εσείς που πρώτοι θα αγκαλιάσετε και θα στηρίξετε αυτή την πρωτοβουλία ενός Ενωτικού Συνδυασμού πέρα και πάνω από κόμματα, με μόνο κοινό συνδετικό κρίκο τον αμοιβαίο μας ζήλο για τα κοινά και το πάθος για εργασία και προσφορά στην πόλη.
Μαζί γυρίσαμε και γνωρίσαμε όλη την πόλη. Γνωριστήκαμε με όλους εσάς. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου που με εμπιστευτήκατε και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι μαζί σαν μια γροθιά θα πορευτούμε. Να ευχηθώ καλή επιτυχία και καλόν αγώνα που στην πραγματικότητα ξεκινάει την επομένη των εκλογών.
Ένας αγώνας ανιδιοτελής που θα μας φέρει με το αποτέλεσμά του μπροστά σε  «ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ».


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Δήλωση Στήριξης κ. Αναγνωστοπούλου Μαρίας



12/05/2014

Ονομάζομαι Αναγνωστοπούλου Μαρία-Κωνσταντίνα και είμαι 19 χρονών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Κορυδαλλό.
Σπουδάζω στην Ιατρική Αθηνών. Ο λόγος που είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος είναι γιατί ενδιαφέρομαι για τον συνδημότη μου.
Θέλω μαζί, να φτιάξουμε έναν νέο Κορυδαλλό, με νέο όραμα. Μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε μια "ΝΕΑ" πόλη ομορφότερη και πάνω από όλα ανθρώπινη.  Γι'αυτόν  το λόγο στηρίζω τον Συνδυασμό ''Δήμος για όλους'' με επικεφαλής  τον Γιώργο Δημόπουλο.
Γιατί θα είμαστε ΠΑΝΤΑ δίπλα στον συνάνθρωπο και θα δουλεύουμε μαζί με αυτόν για μια νέα αρχή και ένα καλύτερο μέλλον.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Φοιτήτρια Ιατρικής

4η Συνάντηση Υποψηφίων


Με επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή συνάντηση και των 82 υποψηφίων στα γραφεία του Συνδυασμού « Δήμος για Όλους». Μπήκαμε στην τελική ευθεία και με την συνεργασία όλων των υποψηφίων , θα είναι σίγουρα νικηφόρο το αποτέλεσμα.
Προσχεδιάστηκε η παρουσίαση των υποψηφίων και του προγράμματος του Συνδυασμού, όπου θα γίνει την Τετάρτη, 14 Μαΐου και ώρα 8:00μ.μ. στην Πλατεία Ελευθ. Βενιζέλου.
Επίσης, ολοκληρώθηκε και ο σχεδιασμός για την ημέρα των εκλογών και είμαστε σίγουροι πλέον, ότι όλοι μαζί δημιουργούμε τις προοπτικές, για έναν ισχυρό «Δήμος για Όλους» την Κυριακή το Βράδυ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μητέρες!!


11/05/2014

Σήμερα αφιερώνουμε την ημέρα αυτή στο πιο γλυκό πρόσωπο που μας έφερε στη ζωή, μας έδωσε το πρώτο μας φιλί, κουρνιάσαμε στη δική του θαλπωρή και στέκει πάντα εκεί, όποτε κι αν χρειαστεί,
φύλακας άγγελος για εμάς στη γη!
Χρόνια Πολλά στη Μάνα, μανούλα, μαμά!!alt

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Παραμυθάκι με "βρώμικη" ιστορία στους Παιδικούς σταθμούς!




9/05/2014

Μια φορά κι έναν καιρό σε μια όμορφη πόλη που την έλεγαν Κορυδαλλό, υπήρχε μια υποψήφια δημοτική σύμβουλος μητέρα, που θεώρησε σωστό και πρέπον να γιορτάσει τα γενέθλια της μικρής της κόρης στον δημοτικό παιδικό σταθμό αυτής της πόλης.
Σκέφτηκε λοιπόν να δώσει δώρα σε όλα τα παιδάκια και να φροντίσει να τα κάνει χαρούμενα! Τους πρόσφερε λοιπόν  μία τσάντα που είχε μέσα ένα παραμυθάκι με τον «Πινόκιο», μια πολιτική κάρτα του κ. Κασιμάτη, ένα φάκελο με τρία ψηφοδέλτια του συνδυασμού του και ένα γράμμα προς όλα τα παιδάκια του σταθμού.
Όπως σε όλα τα παραμύθια έτσι και στο δικό μας, υπάρχει ένα κακό στριμμένο παιδάκι που αντέδρασε και μας παρέδωσε όλα τα δώρα που τόσο εγκάρδια και τόσο ύπουλα  του προσέφεραν στον παιδικό σταθμό.
Ενημερώνουμε λοιπόν αυτήν την υποψήφια δημοτική σύμβουλο-«μητέρα»-πρώτα δημοτική σύμβουλο και μετά μητέρα με δική της επιλογή-ότι στα παιδάκια δε δίνουμε δώρο ψηφοδέλτια, δε δίνουμε δώρο πράγματα που δε προσφέρουν τίποτα στην ανάπτυξη του παιδικού τους εγκεφάλου….
Της προτείνουμε, τα δώρα σε παιδιά που θα προσφέρει από εδώ και πέρα, να έχουν προοπτική που θα διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών κι όχι προοπτική εξαπάτησης της παιδικής τους αθωότητας.
Δεν συγχωρούμε αυτήν την κίνηση κυρία υποψήφια ,ούτε σε εσάς, ούτε φυσικά στους διοικούντες των παιδικών Σταθμών που έκαναν τα στραβά μάτια και επέτρεψαν να συμβεί αυτό, εις βάρος των παιδιών μας!
 Φτάνει πια  να προσφέρετε σε όλους μας, εσείς κι ο Συνδυασμός σας, μεγάλα, «αγαπημένα παραμύθια»!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Προεκλογική εκστρατεία μέσα στους Παιδικούς Σταθμούς!!



09/05/2014

Πόσο τραγικός μπορεί να γίνει ένας συνδυασμός και μάλιστα του απερχόμενου δημάρχου, όταν στις τάξεις του έχει υποψηφίους σαν την Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών;
Ως συνδυασμός  που σεβόμαστε την αξιοπρέπεια των συνδημότων μας, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλλουμε την αισχρή, αλλά και ανήθικη στάση της Προέδρου των Παιδικών Σταθμών, που μοίραζε σήμερα το πρωί το προσωπικό της φυλλάδιο, αλλά και το φυλλάδιο του απερχόμενου Δημάρχου κ. Κασιμάτη εντός του παιδικού σταθμού!
Ως Συνδυασμός αναγκαστήκαμε να στείλουμε αντιπροσωπεία μας και να σταματήσουμε αυτήν πρωτοφανή δραστηριότητα της Προέδρου των Παιδικών Σταθμών.
Κυρία πρόεδρε, δεν σας έχουν πει ότι ο χώρος του παιδικού σταθμού είναι ιερός και δεν μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε για εκλογικό κέντρο;
Δε ξέρετε ότι δεν μπορείτε να εκμεταλλεύεστε τα παιδιά και τους γονείς για προσωπική σας προβολή;
Δεν σας έχουν πει ότι το χαμόγελο, αλλά και το κλάμα των παιδιών, δεν μπορείτε να το χρησιμοποιείτε "κατά το δοκούν";
Κυρία Πρόεδρε, θα μας πείτε τη θέση σας για την απόλυση των εργαζομένων ;
Γιατί οι εργαζόμενοι στους παιδικούς δεν έχουν υλικά να κάνουν τη δουλειά τους, όπως αυτοί ξέρουν καλύτερα από τον καθένα;
Γιατί εντέλει 3,5 χρόνια απουσιάζατε από παντού και τώρα 10 ημέρες πριν τις εκλογές, θυμηθήκατε τους παιδικούς σταθμούς και τους γονείς των παιδιών;
Τι σας εμποδίζει τελικά και δεν μοιράζετε τα φυλλάδιά σας και του Δημάρχου έξω από το κτίριο των παιδικών σταθμών;
Ξέρετε κάτι; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα δεν μπορείτε  να απαντήσετε και θα σας πούμε εμείς, γιατί!!
Γιατί έξω από το κτίριο δεν τολμάτε να μοιράζετε φυλλάδιο , δεν μπορείτε να μιλήσετε για έργο, γιατί δεν υπάρχει!
Κρύβεστε πίσω από τους τίτλους και τις θέσεις και ξεχνάτε ότι σας τους παραχώρησαν οι ίδιοι οι δημότες.
Είστε ανίκανοι και επικίνδυνοι για να διοικείτε παιδικούς σταθμούς και να εκπαιδεύετε τα παιδιά μας!
Είστε ανίκανοι κι επικίνδυνοι να διοικείτε την πόλη!



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Καταγγελία Γονέων από τους Παιδικούς Σταθμούς.





























7/05/2014

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ                                           
                                        
Μας επισκέφθηκε στα γραφεία του συνδυασμού μας σήμερα, αντιπροσωπεία από γονείς που καλέστηκαν σε συγκέντρωση  στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου μας, για  να καταγγείλουν κάτι πρωτοφανές και αδιανόητο που βίωσαν:
Τους προσκάλεσαν με μια ανυπόγραφη  ανακοίνωση για συγκέντρωση γονέων & κηδεμόνων κι αντί για αυτό,  βρέθηκαν σε προεκλογική συγκέντρωση του απερχόμενου δημάρχου Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτη.
Τα στοιχεία τους είναι στην διάθεσή σας, καθώς και αποδεικτικά στοιχεία της καταγγελίας τους. Όπως μας δήλωσαν, αισθάνονται αγαναχτισμένοι, όχι μόνο για το περιεχόμενο της προεκλογικής εν τέλει συγκέντρωσης που χωρίς  ντροπή προσκαλέστηκαν να παρευρεθούν αφήνοντας τις δουλειές τους, αλλά κυρίως γιατί εξαπατήθηκαν, αφού οι ίδιοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενημέρωσης για  θέματα που όπως υπέθεταν θα αφορούσαν  στα παιδιά τους.
Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, το να προσκαλείς γονείς και κηδεμόνες σε συγκέντρωση γονέων  και να τους μετατρέπεις σε προεκλογικό ακροατήριο καπηλευόμενος  την ευκαιρία, είναι απερίφραστα καταδικαστέο και δείγμα  πολιτικής  ευτέλειας.
Είναι προσβολή προς τους γονείς – δημότες (και μη δημότες) που παρευρίσκονται σε αυτήν την διαδικασία, προκειμένου να ενημερωθούν από τις παιδαγωγούς των παιδιών τους και να συζητήσουν μαζί τους, να καταλήγουν όμηροι του απερχόμενου δημάρχου Κασιμάτη  και της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου Ελένης  Γαλανοπούλου, για να ακούσουν τις μεταξύ τους υπερφίαλες  φιλοφρονήσεις, καθώς και την εξύμνηση των «έργων & ημερών» της διοίκησης του δήμου.
 Όπως πληροφορηθήκαμε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε όλα τα τμήματα των παιδικών σταθμών του δήμου μας.
Η παρουσία δε του κ. Κασιμάτη στους Παιδικούς Σταθμούς ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ανύπαρκτη.  Εσχάτως ανακάλυψε την ύπαρξή τους, πέραν της συμμετοχής του στην  ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους εργαζόμενους, με κίνητρο την παροχή ρεπό, για να εξασφαλίσει την  παρουσία τους  σε αυτήν.  
Είναι η απόλυτη απουσία μέτρου και ευπρέπειας να αναγκάζεις και τους εργαζόμενους να περιμένουν να τελειώσουν τα λογύδρια, ως αργά το βράδυ,  για να μπορέσουν να κάνουν την δουλειά που μόνο εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά, αυτή της ενημέρωσης των γονιών από τα χείλη των πλέον ειδικών και αυτών που περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας με τα παιδιά τους, διαπαιδαγωγώντας τα. Κι όλα αυτά να διαδραματίζονται την στιγμή που λείπουν από  τους βρεφονηπιακούς  & παιδικούς σταθμούς υλικά, είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι  μήνες, τα τμήματα από αύριο θα λειτουργούν χωρίς προβλεπόμενο και  απαιτούμενο  προσωπικό. 

Είναι  υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών- δημοτών, είναι υποβιβασμός του πολιτικού επιπέδου που επιβάλλεται να μας διακρίνει  στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε, είναι  ξεπεσμός του πολιτικού πολιτισμού που μας αξίζει. Ας αφήσουμε τους δημότες να κρίνουν, να συγκρίνουν, να αξιολογήσουν και να αποφασίσουν.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου με τον Γιώργο Δημόπουλο.





















6-5-2014

Σήμερα το πρωί συναντήθηκε  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος  με τον υποψήφιο  Δήμαρχο Κορυδαλλού  κ. Γιώργο Δημόπουλο,
 ο οποίος έγινε δεκτός από τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου,
 π. Χρυσόστομο Παπαθανασίου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος  επισκέφθηκε τον Μακαριότατο προκειμένου να  ζητήσει  την ευχή και την ευλογία του, νοιώθοντας μεγάλη ευθύνη  ως υποψήφιος σε μια πόλη που ανήκει στις περιοχές της χώρας που δοκιμάζονται περισσότερο από την  οικονομική κρίση και έχει ως παράπλευρη συνέπεια την αποδόμηση θεμελιωδών αξιών της ελληνικής κοινωνίας.

 Η δημοτική παράταξη «Δήμος για Όλους», η οποία απαρτίζεται από νέους ανθρώπους, πρωτοεμφανιζόμενους στα πολιτικά δρώμενα, που σκοπό έχουν την δημιουργία μιας κοινωνίας στην οποία η αυτοσυνειδησία του κάθε πολίτη θα τον οδηγήσει στην πόλη του μέλλοντος.

Ο κ. Δημόπουλος δεσμεύτηκε στον Μακαριότατο πώς, από όποια θέση κι αν επιλέξουν οι δημότες να τους εκπροσωπήσει, η παράταξή του θα σταθεί στο πλευρό τους με την αρωγή της Εκκλησίας, σύμφωνα με τους διακριτούς ρόλους που υπηρετεί ο καθένας.

Το πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας πρέπει να στηριχθεί από όλη την κοινωνία, αφού ήδη επιτελεί σημαντικό πυλώνα στήριξης των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.
Η συνεργασία με την Εκκλησία που θα έχει  γνώμονα τον συνάνθρωπο , τον σεβασμό στο «πρόσωπο» σύμφωνα με την Ορθόδοξη ερμηνεία , επισφράγισε την σημερινή συνάντηση.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στον υποψήφιο καλή επιτυχία στον δύσκολο αγώνα του.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Δήλωση Στήριξης κ. Μπιμπινιού Αγγελικής



6/05/2014
   
Η απόφασή μου να συμμετάσχω σε αυτές τις εκλογές ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο πλευρό του Γιώργου Δημόπουλου με τον Συνδυασμό «Δήμος για Όλους», οφείλεται καθαρά στην εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπο του Υποψήφιου Δήμαρχου.
 Είχα, άλλωστε, την ευκαιρία να τον γνωρίσω και από κοντά, με την ιδιότητα της Παιδαγωγού Προσχολικής ηλικίας επί της Προεδρίας του στους Παιδικούς Σταθμούς και θαύμασα τον αστείρευτο ζήλο κι ενδιαφέρον του για ποιοτική παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης, τόσο των εργαζομένων, όσο και των παιδιών.
Σπανίζουν οι άνθρωποι που διακατέχονται από αληθινό έρωτα για τα κοινά και θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία των δημοτών τους και σε έναν ατέρμονο αγώνα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους αισθάνθηκα ότι είναι χρέος μου να ενισχύσω κι εγώ με την σειρά μου την τωρινή προσπάθειά του στην διεκδίκηση της δημοτικής Αρχής, γιατί ξέρω τις αγνές προθέσεις του και εμπιστεύομαι την κρίση και την εμπειρία του στα Αυτοδιοικητικά.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Η πρότασή μας για την Οικονομική & Διοικητική Αναδιοργάνωση του Δήμου μας.



Ένας Δήμος για να είναι σύγχρονος, δεν αρκεί να στεγάζεται σε καινούριο κτίριο. Πολύτιμο κεφάλαιο για την σωστή λειτουργία του είναι οι εργαζόμενοι σε όλες τις υπηρεσίες του. Η πολιτική του ηγεσία και προπαντός οι υπηρεσίες του πρέπει να ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής που ζούμε.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:
·         Να ενθαρρύνουμε την συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια που θα διευρύνουν το γνωστικό τους αντικείμενο.
·         Η εξοικείωση κι η συνεχής επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού στις νέες τεχνολογίες.
·      Τοποθέτηση εργαζομένων σε θέσεις εργασίας σύμφωνα με την ειδικότητά τους, τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους, καθώς και τις ανάγκες της υπηρεσίας.
·         Η άμεση στελέχωση των υπηρεσιών σύμφωνα με το υφιστάμενο καθεστώς, χωρίς εξαιρέσεις.
·         Η ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών, για την πάταξη της γραφειοκρατίας και την άμεση πρόσβαση των δημοτών σε αυτές.
·        Η  ενοποίηση στα μηχανογραφικά και λειτουργικά συστήματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
• Προχωρούμε άμεσα στη απογραφή των οικονομικών του Δήμου, με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των παρατάξεων.
• Αναρτούμε στο “site” του Δήμου όλα τα οικονομικά στοιχεία (ισολογισμοί Δή-
μου και φορέων του).
• Εξομοιώνουμε τα δημοτικά τέλη προς όφελος των Δημοτών.
• Δημιουργούμε ανεξάρτητες επιτροπές αξιολόγησης και ελέγχου της πορείας  των έργων του Δήμου.
• Δημιουργούμε ανεξάρτητη αρχή εσωτερικού ελέγχου λειτουργίας του Δήμου- Επιτροπή Διαφάνειας.
• Δημιουργούμε Γραφείο ένταξης- καταγραφής των οικονομικών μεταναστών.
• Προχωράμε στη δημιουργία ενός ισχυρού γραφείου κοινωνικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών με δυνατότητα να προγραμματίζει και να υλοποιεί, πέραν των μέχρι τώρα προγραμμάτων που υλοποιεί ο Δήμος.
• Ενοποιούμε τα μηχανογραφικά και λειτουργικά συστήματα.
· Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών πόρων και δυνατοτήτων για την βελτίωση παροχής διοικητικών  υπηρεσιών και τεχνογνωσίας διαχείρισης.
• Δημιουργούμε υποδομές για την κάλυψη των νέων αρμοδιοτήτων, που μεταφέρονται στους δήμους μέσω του σχεδίου «Καλλικράτης».
Το σημερινό μοντέλο διοίκησης του Δήμου είναι απολύτως ξεπερασμένο και η διατήρησή του θα αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια. Για τον λόγο αυτό, οι παρωχημένες σήμερα αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων,  θα αντικατασταθούν και στην θέση τους θα οριστούν:
·         Αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού.
·         Καινοτόμων εφαρμογών, τεχνολογιών και έργων.
·         Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
·         Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού.
·         Οικονομικών, Ανάπτυξης και απασχόλησης με αρμοδιότητες:
α) Τα οικονομικά του Δήμου και η αναζήτηση νέων πηγών εσόδων
β) Την συνεργασία και χάραξη κοινής στρατηγικής ανάπτυξης του Δήμου με όλες τις παραγωγικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας.
γ) Την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης με την εφαρμογή πολιτικών στήριξης των επιχειρήσεων από τον Δήμο, την αξιοποίηση σημαντικών ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, αλλά και την υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης.
δ) Την δημιουργία και στήριξη Κοινωνικών Συνεταιριστικών επιχειρήσεων, με δραστηριοποίησή τους αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα.

 Δημιουργούμε ειδική σελίδα στο “site” του Δήμου για ενημέρωση των Δημοτών για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των πρακτικών τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχές μοίρασμα του προγράμματός μας!






























5/05/2014

Καθημερινά συνεχίζουμε πόρτα-πόρτα να μοιράζουμε το πρόγραμμά μας μέχρι και την τελευταία ημέρα πριν τις εκλογές.
Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιώργος Δημόπουλος μαζί με τους συνεργάτες του θα προσπαθήσει να το κάνει γνωστό σε όλους τους δημότες της πόλης μας.
Ταυτόχρονα οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του συνδυασμού, διανέμουν το πρόγραμμά μας καθημερινά σε δύο σημεία της πόλης:
Α. Πλατεία Ελευθερίας, έξω από τα γραφεία του «Δήμος για Όλους».
Β. Πλατεία Μέμου, στην συμβολή των οδών Σερρών & Ξενοφώντος (μπροστά από το γυμναστήριο “paradise”.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Στήριξης κ. Χαρίτου Ιωάννη




5/5/2014

Στις μέρες της παγκόσμιας κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής αναταραχής, θεωρώ υποχρέωση μου, να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις για την τοπική κοινωνία, ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ικανούς πολίτες, οι οποίοι θα διαθέτουν χαρακτηριστικά και δεξιότητες, όπως εργατικότητα, επαγγελματισμό, γνώσεις και ήθος, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια στον ρόλο τους.
 Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι η ψήφος μας είναι επιλογή που θα κρίνει την πρόοδο του τόπου μας για τα επόμενα 5 χρόνια. Οι δύσκολοι αυτοί καιροί, απαιτούν την ενεργή συμμετοχή ανθρώπων, που θέλουν να παλέψουν για μια νέα εποχή.
Όλοι μαζί, λοιπόν, στο πλευρό του Γιώργου Δημόπουλου για μια πόλη που όλοι ονειρευόμαστε.
Γιάννης Χαρίτος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Δήλωση Στήριξης κ. Παπαποστόλου Ελένης




4/05/2014

Ζω  χρόνια στο Σχιστό Κορυδαλλού, σε  μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά και προβλήματα.
Στην πορεία όλων αυτών των ετών γνώρισα από κοντά την αδιαφορία των περισσοτέρων πολιτικών προσώπων για την περιοχή μου και αποφάσισα να μη μείνω αμέτοχη, αλλά σταθερά να προσπαθώ να αναδείξω τις ανάγκες για αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης, αλλά και ανάπτυξης του Σχιστού.
Σε αυτή μου την εναγώνια κι επίμονη προσπάθεια βρήκα συνοδοιπόρο και άξιο συμπαραστάτη τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Δημόπουλο που όχι μόνο με άκουσε, αλλά φρόντισε να πρωτοστατήσει και στην υλοποίηση μιας βασικής μου επιδίωξης, της δημιουργίας μιας παιδικής χαράς, με προδιαγραφές ασφάλειας για την ψυχαγωγία των παιδιών στο Σχιστό Κορυδαλλού (Μ. Φριζή-οδοί: Τριών Ιεραρχών- Δερβενακίων-Αθ. Διάκου)
Αυτή ακριβώς η άμεση ανταπόκρισή του στο δίκαιο αίτημα όλων των κατοίκων της περιοχής με έκανε να ταυτιστώ μαζί του και να θέλω να συνδράμω κι εγώ με τις δυνάμεις μου ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Συνδυασμό του «Δήμος για Όλους».
Στο πρόσωπό του είδα τον άνθρωπο που έχει οραματιστεί μια αντάξια ανάπτυξη του Άνω Κορυδαλλού, τέτοια που να καμαρώνουμε όλοι μας.
Είναι αυτό που κι εγώ επικροτώ και για αυτό θα αγωνιστώ στο πλευρό του.

ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Λογίστρια



Δήλωση Στήριξης κ. Βάλβη Μαρουλίας




4/05/2014
Ονομάζομαι Βάλβη Μαρουλία.
Γεννήθηκα στην Σαντορίνη, αλλά μεγάλωσα στο Σχιστό Κορυδαλλού.
Διατηρούσα 20 χρόνια κατάστημα ψιλικών ειδών, αλλά τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, όπως σε πολλούς συνδημότες μου,με έφεραν στη δυσάρεστη θέση να κλείσω την μικρή επιχείρησή μου.
Αποφάσισα παρόλα αυτά, να σταθώ δίπλα στον Γιώργο Δημόπουλο, τον υποψήφιο δήμαρχο Κορυδαλλού με τον Συνδυασμό “Δήμο για Όλους” , γιατί ξεχωρίζει για το ήθος του, την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά του, απέναντι σε Όλους Μας.
Θεωρώ πως δικαιούμαι να προσπαθήσω για την πόλη μου, για ένα καλύτερο μέλλον, που μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί .
Βάλβη Μαρουλία (Ρούλα)

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η πρότασή μας για την αγορά και τα εμπορικά καταστήματα του δήμου μας.













3/5/2014

Με αφορμή την επίσκεψη του υποψήφιου δήμαρχου Γιώργου Δημόπουλου και των συνεργατών του στην κεντρική αγορά του Κορυδαλλού ο συνδυασμός Δήμος Για Όλους, όπως έχει γράψει και στο πρόγραμμα του καταθέτει τις προτάσεις του
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
 Η αδράνεια της Δημοτικής Αρχής στα χρόνια του μνημονίου με τις  πολιτικές της ύφεσης, της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, , των φοροεπιδρομών, είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή της  μικρομεσαίας επιχείρησης.
  Η  εμπορική αγορά δοκιμάζεται και στον Δήμο μας. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ύφεση με αποτέλεσμα το κλείσιμο δεκάδων εμπορικών καταστημάτων. Η αγορά έχει μαραζώσει και σχεδόν τα μισά καταστήματα κεντρικών δρόμων της πόλης είναι ξενοίκιαστα.
Απέναντι σε αυτή την πολιτική της καταστροφής, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει χρέος  να συμπαρασταθεί στον αγώνα επιβίωσης των μικρών επιχειρήσεων.
Καταθέτουμε προτάσεις ανοίγοντας ταυτόχρονα έναν μεγάλο δημόσιο διάλογο με στόχο αρχικά την στήριξη και στην συνέχεια την ενίσχυση της  αγοράς του Κορυδαλλού που είναι φημισμένη πανελληνίως για την ποιότητα , την ποικιλία και το επίπεδο των προϊόντων και της εξυπηρέτησης των καταναλωτών :

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

·         Δημιουργία γραφείου Επιχειρηματικής Υποστήριξης.
 Η στελέχωση του θα γίνει με εξειδικευμένο προσωπικό σε θέματα εμπορικά, φορολογικά , ασφαλιστικά και  σε όσα αφορούν στους επαγγελματίες του Δήμου  με στόχο την δωρεάν πληροφόρηση και στήριξή τους, καθώς και στην εξεύρεση χρηματοδοτικών πόρων.
·        Συνεργασία με συμβούλους εξειδικευμένους σε θέματα ανάπτυξης εμπορικών αγορών.
·        Αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για ενίσχυση της αγοράς. Υπάρχουν ήδη διαθέσιμα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα.
·        Καθορισμός συγκεκριμένων ημερών και δημιουργία λίστας καταστημάτων τα οποία αυτές τις ημέρες θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους ή τα προϊόντα τους σε τιμές σταθερά χαμηλές .
·        Δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας αγορών που θα είναι σε ελεύθερη χρήση για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον δήμο μας για την πραγματοποίηση αγορών.
·        Σε όλες τις λαϊκές αγορές οι επαγγελματίες μέχρι 35 ετών, απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη για τέσσερα χρόνια.

·        Όπου δημιουργούνται επιχειρήσεις, από επιχειρηματίες έως 35 ετών, δεν θα καταβάλλουν δημοτικά τέλη για τρία χρόνια σε  εμπορικές ζώνες που θα  προκαθοριστούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.