Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση Δήμος για Όλους 22-5-2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

22-5-2014 
Συμπολίτισσες, συμπολίτες,

Η παράταξή μας «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κάθε Κορυδαλλιώτη και την κάθε Κορυδαλλιώτισσα για την στήριξη προς τον συνδυασμό μας, ανεξάρτητα αν αυτή η στήριξη μεταφράστηκε και σε εκλογική επιλογή.
Το όνομα του συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» είναι το πιστεύω μας, είναι η ιδεολογία μας και άρα δεν μπορούμε να απευθυνόμαστε μόνο στους ψηφοφόρους μας. Ακόμα και ο δημότης που δεν μας ψήφισε, αλλά μας άκουσε ή διάβασε τις θέσεις μας, είναι συμπολίτης μας, είναι γείτονάς μας και μαζί θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε για το συλλογικό καλό.
Η προσπάθεια και η παρέμβασή μας δεν σταματάνε με τη λήξη των εκλογών. Από την επόμενη κιόλας μέρα ξεκινάμε μια πορεία αγώνα, και δημιουργίας, με επίκεντρο τα προβλήματα της κοινωνίας, με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Επιλέγουμε  πορεία δράσης,  ενημέρωσης και επικοινωνίας με όλους και όλες εσάς με στόχο να αναδεικνύουμε τα  προβλήματα και να επιδιώκουμε την λύση τους.


Φίλες, φίλοι,

Αυτό που δεν μπορεί να μας αφήνει ικανοποιημένους από την εκλογική αναμέτρηση είναι η κατά την άποψή μας μέτρια συμμετοχή στις εκλογές, έστω και αν αυτή κατέγραψε άνοδο σε σχέση με το 2010. Για εμάς, η συμμετοχή στις εκλογές είναι η υπέρτατη στιγμή της Δημοκρατίας. Είναι η στιγμή που οι πολίτες εκφράζουμε την άποψή μας και επιδοκιμάζουμε ή αποδοκιμάζουμε όσα συμβαίνουν και μας αφορούν. Ιδιαίτερα σήμερα, θέση μας είναι, η μαζική συμμετοχή στην καθημερινότητα και στα κοινά,
 η μαζική συμμετοχή στις εκλογές.
Η πρόοδος είναι συνάρτηση και αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.
Τα ψευτοδιλήμματα των τελευταίων ημερών δεν έχουν θέση στον συνδυασμό μας , αταλάντευτοι παραμένουμε στις αρχές και στις θέσεις μας και δεν υποκύπτουμε σε αυτά.

Συμπολίτισσες, συμπολίτες,

Προεκλογική θέση μας και άποψη έβαζε τον άνθρωπο πάνω από όλα και πάνω από κάθε λογική  χειραφέτησης  και καθοδήγησης.
Δεν θα πάψουμε να πιστεύουμε στους ενεργούς πολίτες που θα δρουν και θα εκφράζονται χωρίς περιορισμούς και με βάση τις επιταγές της συνείδησής τους.

Δεν θεωρούμε ότι όσοι και όσες μας εμπιστευθήκατε ανήκετε σε κάποιο «εκλογικό μαντρί».
Ύστερα από σύγκλιση του συνόλου του συνδυασμού, με ομόφωνη απόφαση και με σεβασμό στην ελεύθερη βούληση και στην προσωπικότητα του κάθε συμπολίτη μας και της κάθε συμπολίτισσας, αυτό που  μπορούμε να εκφράσουμε ως υπεύθυνοι πολίτες είναι  «ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ