Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ενημερωτικό δελτίο Εκδήλωσης για το ΜΕΤΡΟ


20/02/2014

Ναι  στο Μετρό – Όχι στην υποβάθμιση της ζωής τους και την  καταστροφή του εμπορικού κέντρου του Κορυδαλλού , διατράνωσαν οι δεκάδες δημότες και επαγγελματίες  με την συμμετοχή τους , στη χθεσινή μαζική εκδήλωση που πραγματοποίησε  ο συνδυασμός « Δήμος για Όλους»  του υποψηφίου Δημάρχου , Γιώργου Δημόπουλου , στις «Πλειάδες»  του Πνευματικού Κέντρου, μετά τις δραματικές εξελίξεις για την πόλη , που επιβεβαιώθηκαν  κατά τη συνάντηση που είχε  με την ηγεσία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ .
Οι πολίτες και οι επαγγελματίες του Κορυδαλλού , εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να μην επιτρέψουν ,να μετατραπεί η πλατεία Ελευθερίας σε μόνιμο εργοτάξιο μέχρι την ολοκλήρωση της επέκτασης της γραμμής 3 προς Πειραιά, ούτε να είναι η  μοναδική έξοδος μεταφοράς των εκατομμυρίων τόνων στερεών υλικών,  με εκατοντάδες τριαξονικά φορτηγά καθημερινά , να διέρχονται από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης ( Ταξιαρχών , Αθηνάς, Δ. Διαμαντίδη).
Μεταφέροντας στους πολίτες , ο κ. Δημόπουλος , την επίσημη ενημέρωση που είχε από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ , ανέφερε  συγκεκριμένα, ότι σύμφωνα με την σύμβαση με την Κοινοπραξία , στην πλ. Ελευθερίας  θα συγκεντρώνεται όλο το χώμα από τη διάνοιξη μέχρι τον Πειραιά και  από εκεί καθημερινά με 200 περίπου δρομολόγια τριαξονικών φορτηγών , θα μεταφέρεται  στους χώρους εναπόθεσης εκτός πόλης . Τα φορτηγά θα εισέρχονται από την Ταξιαρχών , θα μπαίνουν στο εργοτάξιο από την πλ. Ελευθερίας ,  θα φορτώνουν και θα εξέρχονται από τη Δημ. Διαμαντίδη .
Στην πλ. Ελευθερίας επίσης θα εγκατασταθεί ο κεντρικός εξαερισμός της διάνοιξης με τεράστιους αγωγούς, ενώ εκεί θα συγκεντρώνονται, θα αποστραγγίζονται και θα διοχετεύονται στη συνέχεια σε αγωγούς ομβρίων της ΕΥΔΑΠ , όλα τα υπόγεια ύδατα που θα βρεθούν .
Ακόμη στην πλατεία Ελευθερίας, με νταλίκες καθημερινά  μέσω της Αθηνάς ,  θα συγκεντρώνεται και θα μεταφέρεται στην υπό κατασκευή σήραγγα το σύνολο του εξοπλισμού  , που είναι απαραίτητος  για την κατασκευή της , όπως τα χιλιάδες  τεράστια « δακτυλίδια» αντιστήριξης των σηράγγων , οι ιμάντες  και οι σιδηροτροχιές των βαγονέτων  μεταφοράς των χωμάτων, αλλά και εκείνες των σιδηροτροχιών των συρμών του ΜΕΤΡΟ , που θα τοποθετηθούν στη συνέχεια στη θέση των προηγούμενων .
Επίσης , αντίθετα με τις αρχικές διαβεβαιώσεις του ΜΕΤΡΟ , το εργοτάξιο στην πλ. Ελευθερίας , θα είναι το τελευταίο από όλα που θα κλείσει .Που  σημαίνει , όπως τόνισε ο κ. Δημόπουλος , ότι μέχρι το 2017 και εφόσον δεν  θα υπάρχει καθυστέρηση , η πλατεία θα είναι απροσπέλαστη για τους πολίτες.
Ο κ. Δημόπουλος , στην ομιλία του, στηλίτευσε τη Δημοτική Αρχή, η οποία ακόμη και μετά την επιβεβαίωση των τραγικών εξελίξεων που διαγράφονται για την πόλη , δήλωσε δια στόματος Δημάρχου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  ότι δεν υφίσταται θέμα .
Επίσης εξέφρασε την απορία του για την καθησυχαστική στάση που τηρούν και οι άλλοι συνυποψήφιοί του, παρότι ο ίδιος εγγράφως τους κάλεσε για ενημέρωση, ενώ κι η ίδια η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ , τους επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του.
Σημειωτέον πως όλα τα ανωτέρω θα συμβούν σε χώρο που περιβάλλεται από σχολεία-16ο -17ο  Δημοτικό, 3ο Γυμνάσιο, 13ο -17ο Νηπιαγωγείο.
Για όλους αυτούς τους σημαίνοντες λόγους διαβεβαίωσε  τους συμπολίτες του, ότι ανεξαρτήτως του τι θα πράξει η Δημοτική Αρχή και οι άλλες παρατάξεις εκείνος  και οι συνεργάτες του,  δεν πρόκειται να γίνουν παρατηρητές , σε αυτήν την καταστροφή.
Υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για την πόλη η κατασκευή του ΜΕΤΡΟ  τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υποβαθμιστεί τραγικά η ποιότητα ζωής χιλιάδων πολιτών και να καταστραφούν οι ήδη βαλλόμενες από την κρίση  επιχειρήσεις του εμπορικού κέντρου της πόλης.
Τόνισε: «Λέμε ΝΑΙ στο Μετρό.  Όχι  στην τριετή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του Κορυδαλλιώτη πολίτη και στην συρρίκνωση της εμπορικής ζωής της πόλης. Απαιτούμε το κεντρικό εργοτάξιο να μείνει εκεί που σήμερα είναι , στο Δήμο Αγ. Βαρβάρας , σε περιοχή που δεν προκαλεί όχληση στην πόλη της».
«Δε θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό στην  πόλη μας και θα αγωνιστούμε με  όλες τις δυνάμεις μας , να το αποτρέψουμε , έχοντας και εσάς δυναμικά στο πλευρό μας» , τόνισε , απευθυνόμενος στους συμπολίτες του.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ