Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή προς "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ"



25/02/2014
Προς :«ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ»
Kοινοποίηση: Κ/Ξ J&P ΑΒΑΞ Α.Ε.
Μετά από την ενημέρωση που λάβαμε από την εταιρεία σας κι ύστερα  από την ανοικτή συζήτηση που πραγματοποίησαμε στις «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας, στις 19 Φεβρουαρίου, στην οποία συμμετείχε πλήθος απλών πολιτών αλλά και εκπρόσωποι των καταστηματαρχών κι άλλων φορέων της πόλης, καταλήξαμε στα εξής:
Ø  Δεν πρόκειται να δεχτούμε την αλλοίωση της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης μας, λόγω των υποχρεώσεων της σύμβασης της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ»  με την Κοινοπραξία που προβλέπει να γίνει η Πλατεία Ελευθερίας  το μόνιμο εργοτάξιο μέχρι την ολοκλήρωση της προέκτασης της γραμμής 3, δηλαδή μέχρι το 2017, οπότε αναμένεται να δοθεί η πλατεία ξανά στους πολίτες.
Ø  Λέμε, σαφώς, ΝΑΙ στο Μετρό. Όχι  όμως στην τριετή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του Κορυδαλλιώτη πολίτη και στη συρρίκνωση της εμπορικής ζωής της πόλης.
Ø   Απαιτούμε το κεντρικό εργοτάξιο να μείνει , εκεί που σήμερα είναι , στο Δήμο Αγ. Βαρβάρας , σε περιοχή που δεν προκαλεί όχληση στην πόλη της.
Ø  Να γνωρίζετε πως αφουγκραζόμενοι τους φόβους και τις ανησυχίες των συμπολιτών μας , καθώς μιλάμε και για μία περιοχή που περιτριγυρίζεται από σχολεία-σε απόσταση 100 μέτρων βρίσκονται το 16ο -17ο Δ.Σ., το 13ο -17ο Νηπιαγωγείο και το 3ο Γυμνάσιο- δεν θα αδιαφορήσουμε λοιπόν, ούτε θα επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής στην πόλη μας την στιγμή που κατά τη γνώμη μας υπάρχει εναλλακτική λύση.
Για αυτούς τους λόγους κι επειδή και κατά το παρελθόν έχετε δείξει πως είστε διαθέσιμοι να συζητήσετε τα όποια θέματα δημιουργούν όχληση κι αναστατώνουν τις τοπικές κοινωνίες , ζητάμε μία συνάντηση μαζί σας προκειμένου να διαλευκανθούν όλα τα θέματα που μας προβληματίζουν.

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ